Ove Fjeldstad er ny hovedtillitsvalgt for Befalets Fellesorganisasjon ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH).
Bilde:

Ove Fjeldstad er ny hovedtillitsvalgt for Befalets Fellesorganisasjon ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH).

Ny i BFO: Ove Fjeldstad

Ove Fjeldstad fikk støtte da han trengte som mest. Nå vil han sørge for at ansatte i Forsvaret kan snakke om andre ting enn pensjon og lønn.

– Jeg har gått i skoa til Hans Petter før, og nå skal jeg forsøke å fylle de en gang til, sier Ove Fjeldstad (43).

Han er ny hovedtillitsvalgt for i BFO i Forsvarets operative hovedkvarter (FOH). Det er et verv han overtar etter Hans Petter Myrseth som har vært mangeårig tillitsvalgt i fjellet på Reitan. Myrseth er også en kollega som har fulgt BFOs nye hovedtillitsvalgte gjennom store deler av forsvarskarrieren – helt tilbake fra 2007.

– Jeg tar det som en enorm tillitserklæring at jeg kan få bekle denne rollen de neste årene og skal gjøre mitt ytterste for å vise meg tilliten verdig, sier Fjelstad.

– Hans Petter er et stort forbilde for meg og har vært en farsfigur for meg i alle årene i Bodø. Han har vært en veldig godt likt og anerkjent hovedtillitsvalgt, og jeg får ofte høre at: «Nå har du store sko å fylle». Det har jeg som målsetting å gjøre, sier Fjeldstad og fortsetter:

– Det viktigste for Forsvaret nå er å få rammefaktorene for drift tilbake som lønn, pensjon og insentiver sånn at folk føler at det er trygt og attraktivt å jobbe i Forsvaret. Det er bedre hvis diskusjonen rundt lunsjbordet er om trivielle ting som fotball, oppussing eller hva man har gjort i helgen, i stedet for å bruke masse energi på å bekymre seg for lønn og pensjon. Det er viktig for at ansatte får en mulighet til å koble av.

Fikk råd av far

Fjeldstad har vært i Forsvaret siden 1999. Da gikk han rett fra videregående og startet ved Hærens ingeniørhøgskole (nåværende Cyberingeniørhøgskolen, journ. anm.) på Jørstadmoen.

– Faren min hadde vært i Forsvaret og anbefalte det veldig sterkt. Han kom over en artikkel om et nyopprettet studium i Forsvaret som over en periode på 6,5 år både ville gi meg en utdannelse, med lønn under utdanning, og tre års yrkeserfaring, helt uten studielån.

– Det virket som en veldig god deal, Fjeldstad.

I etterkant av utdanningen har han vært både i Sambandsbataljonen som systemtekniker og systemingeniør og i NOBLE før han begynte ved J3-3 IM (Information management) ved FOH i 2009.

«Det er bedre hvis diskusjonen rundt lunsjbordet er om trivielle ting som fotball, oppussing eller hva man har gjort i helgen, i stedet for å bruke masse energi på å bekymre seg for lønn og pensjon.»

Fjeldstad har også tjenestegjort i Afghanistan 2004-05 i NATO-oppdraget ISAF (International Security Force).

– Da vi reiste til Afghanistan var det akkurat gått én måned siden første nordmann ble drept (Thomas Rødningsby journ. anm.) i Afghanistan. Da fikk jeg en veldig brå forståelse av hva det handlet om, at det var på liv og død og hvor farlig oppdraget egentlig var.

– Det var et fantastisk samhold i troppen der alle gjorde sitt ytterste for å ta vare på hverandre og gjorde det de kunne for å løse oppdraget, sier Fjeldstad om tjenesten i Afghanistan der han var i en sambandstropp i Kabul.

Hjelp og støtte

Nå har 42-åringen har lyst i å gi tilbake til medlemmene og Forsvaret etter at han fikk hjelp og støtte av BFO da han gikk gjennom et vanskelig samlivsbrudd i 2023. Det gjorde en tung tid litt lettere å håndtere, sier tobarnsfaren som bor i Bodø med en datter på 12 år og en sønn på 18 år.

– Uavhengig om de ansatte er medlem av BFO eller andre organisasjoner, hjelper vi. Vi skal se de ansatte under ett, og hvis det er noen som har en utfordring så bidrar vi der vi kan.

– Vi må sørge for at ansatte får lønna de skal ha, at de blir ivaretatt av sjefene sine sånn at de ikke brenner lyset i begge endene på grunn av arbeidsbelastning. Og for FOH handler det rett og slett å få tak i nok folk til å kunne utføre jobben på en god måte, sier Fjeldstad.