Lars Omberg (56) er tildelt BFOs hederpris 2024. Han er forhandlingsleder i BFO.
Bilde:

Lars Omberg (56) er tildelt BFOs hederpris 2024. Han er forhandlingsleder i BFO.

Lars Omberg fikk hedersprisen

– Totalt uventa, men veldig hyggelig, sier Lars Omberg som ble tildelt BFOs hederpris 2024.

Det skjedde under BFO Lederkonferanse på Scandic hotell Holmenkollen 2. september. Det var tidligere prisvinner Heidi Cecilie Fredriksson Kaplan som sto for overrekkelsen.

– Jeg er veldig overrasket og glad. Det er en anerkjennelse fra noen der ute på at det jeg og kollegaene gjør hver dag – en innsats for andre enn oss selv og for medlemmene våre, sier Omberg til Offisersbladet.

– Nå skal jeg tilbake på hotellrommet for å tenke på hva jeg skal si under middagen i morgen, sa en synlig rørt Omberg.

Omtalt som hedersmann

I kjølvannet av tildelingen strømmet også gratulasjonene inn:

«Gratulerer, Lars Du har stått på i lang tid – og vunnet mange saker for BFOs medlemmer. Vel fortjent hederspris».

«Gratulerer så mye Lars! Dette har du jammen fortjent etter 15 år med pendling fra Halden for å ivareta medlemmenes interesser. Stolt over å ha jobbet med deg!

Og: «Vel fortjent heder til en hedersmann».

«Dedikasjon og innsats» over flere år

Første hederspris ble tildelt i 2006 og hensikten ved utmerkelsen har vært å gi en anerkjennelse til de som har utmerket seg gjennom «enestående handlinger og bidrag i tråd med BFOs strategiske mål om styrke, uavhengighet og samarbeid».

Lars Omberg er forhandlingsleder i BFO og har vært sentral i rekke saker, som skolepengesaken, lønn- og pensjonsforhandlinger og også nylig i forbindelse med utarbeidelsen av Lønns- og insentivprosjektet i forsvarssektoren.

Omberg har også tidligere vært rektor i BFO skolen, og Østfoldingen på 56 år har vært ansatt i BFO siden 2005.

«Prisvinneren har gjennom nesten to tiår vist en enestående dedikasjon og innsats for Befalets Fellesorganisasjon. Hans bidrag har hatt en betydelig og varig innvirkning på både organisasjonen og Forsvaret», heter det i juryens begrunnelse for tildelingen av hedersprisen.

– En kunnskapsrik person som både er imøtekommende og vennlig. Det er alltid medlemmenes beste som er motivasjonen, og det er ingenting som gleder mer enn å støtte en ansatt i en vanskelig situasjon, sa Kaplan i forbindelse med tildelingen.

Les mer om hederprisen her.