Bilde:

Leder i Befalets Fellesorganisasjon Dag Stutlien overrakte KAFOs hederspris til Mads Møkkelgård Øyum

Kadett ved Luftkrigsskolen tildelt hederspris

Mads Møkkelgård Øyum er tildelt hederspris for utførelsen av sitt verv som leder av Kadettenes Fellesorganisasjon (KAFO).

– Det er dere kadetter som har stemt, og deres begrunnelse som ligger til grunn for tildelingen, sa leder i BFO Dag Stutlien og fortsatte.

– Han er dedikert, en man alltid kan stole på, arbeidsom og effektiv. Han blir også beskrevet som en meget god leder. Han har stått fast ved sine ideer og krav og ledet organisasjonen med både en visjon og med besluttsomhet, sa Stutlien under overrekkelsen av prisen, og takket Øyum for innsatsen som leder av KAFO.

Ifjor var det Helene Fossum Grønseth som ble tildelt KAFOs hederspris.

Skal finne ny leder

KAFO er et partipolitisk uavhengig organ for kadetter ved Forsvarets Høyskole, som er medlemmer i Befalets Fellesorganisasjon (BFO).

Les mer om KAFO her.

Nå starter arbeidet med å finne en arvtaker som kan ta over ledervervet etter Øyum. Ny leder av KAFO blir valgt av delegatene som er tilstede under kongressen.

Har lært mye

Til Offisersbladet sier Øyum at han har lært mye under tiden som leder av KAFO.

– Det handler om organisasjonsarbeid og planlegging. Vi har ikke fått gjennomslag for alle innspillene og kravene våre, men det er likevel godt å se at det skal satses på EBA (eiendom, bygg og anlegg) i langtidsplanen, sier 22-åringen som er kadett ved Luftkrigsskolen.

– Der er det altfor trangt og det er for lite privatliv noe som har ført til en påkjenning for kadettene. Det blir det viktig å bedre nå som Forsvaret skal vokse, sier Øyum.