Bilde:

Danica Mae Fischer er ny leder av Kadettenes Fellesorganisasjon. Her er hun sammen med tidligere leder Mads Møkkelgård Øyum (Foto: Jacob Tvedt Gelius/BFO).

Fischer valgt til ny leder i KAFO

Danica Mae Fischer er ny leder i Kadettenes Fellesorganisasjon.

Fischer (21) ble innstilt og valgt som ny leder av Kadettenes Fellesorganisasjon lørdag 13. april. Hun tar over vervet etter Mads Møkkelgård Øyum.

– Egentlig stilte jeg meg tilgjengelig til å være nestleder fordi jeg så på seg som en «høyre hånd», som kunne støtte en eventuell leder. Under intervjuet med valgkomiteen kjente jeg at jeg ble mer og mer engasjert for å ta på meg ledervervet, sier Fischer.

– Nå gleder jeg meg til arbeidet framover og jeg har lyst til å være en ressurs for alle kadetter i BFO som går ved skolene underlagt Forsvarets høgskole.

Ny ledertrio

Fischer går på andre året ved Luftkrigsskolen ved operativ linje, og skal på fagutdanning i Luftforsvarets CIS (Communication and Information Systems).

I tillegg ble Martin Nordvang nestleder. Han går førsteåret på Luftkrigsskolen, ved logistikklinje. Hilde Johansen ble sekretær. Hun er på andreåret på Luftkrigsskolen, operativ linje.

Ifølge Fischer ble trioen innstilt i rollene etter intervjuer med valgkomiteen under KAFO kongress. Hun forteller at komiteen satte sammen trioen basert på personlighet og egenskaper som komiteen mente ville skape gode synergieffekter i styret.

Les også: Kadett ved Luftkrigsskolen tildelt hederspris

Dette er KAFO
  • KAFO Landsstyre jobber for å ivareta kadettenes faglige, økonomiske og sosiale interesser.

  • KAFO Landsstyre består av representanter fra lokalstyrene ved skolene, og skal sikre kadettenes stemme inn i BFO og være et bindeledd mellom kadetter og BFOs ledelse.

  • Landsstyrerepresentantene velges hvert år ved KAFO Landskonferanse.

Følgende skoler er representert: Krigsskolen Sjøkrigsskolen, Luftkrigsskolen, Cyberingeniørskolen og Språk- og etterretningskolen.

Personellkategorier og rettigheter

Ifølge Fischer skal hun først skal sette seg inn i hva vervet som leder innebærer, og hun skal få en såkalt «handover-takeover» fra tidligere leder i KAFO. Fischer sier at hun ser frem til neste styringsperiode og gleder seg til å sette i gang planlegging for det kommende året.

Hun viser til at hun vil bygge videre på arbeidet til tidligere ledelse.

– Som kadetter er vi en «flytende» personellkategori som verken er ansatt eller vernepliktige, og det skaper usikkerhet rundt hvilke rettigheter vi har.

– Usikkerheten kommer av regelverk som hverken kategoriserer kadetten som vernepliktig eller ansatt. Det er hull i rettigheter og regler kadetten skal forholde seg til. Dette ønsker jeg å skape klarhet i, sier Fischer.