Ny utgave av Offisersbladet

Les mer om nærkamp i Forsvaret og kampen om studieplass ved Sjøkrigsskolen i Offisersbladet.

Tekst og foto: Øyvind Førland Olsen, redaktør i Offisersbladet

Ni ungdommer kjemper seg gjennom gjørme mens de rykker og drar i en tømmerstokk. De siste dagene har de sovet og spist lite og fått en smakebit på feltlivet. Under tøffe tilrop er det tydelige tilbakemeldinger om hva som forventes av dem hvis de ønsker en skoleplass i Forsvaret.

– Vi skal ha de rette kandidatene med videre – ikke nødvendigvis de beste, sa opptaksansvarlig og ansatt i Sjøforsvarsstaben Eleonore Holbo til Offisersbladet under Forsvarets opptak og seleksjon (FOS).

Hun og et lag av forventningsfulle ungdommer traff vi under FOS i sommer.

Det kan du lese mer om her.

Forside Offisersbladet utgave 4 2023
I utgave 4 av Offisersbladet kan du lese om Forsvarets opptak og seleksjon og nærkamp på Rena.

I denne utgaven har vi også sett nærmere på nærkamp i Forsvaret. Hovedansvarlig for nærkamp i Forsvaret er Andreas Lødøen. Han har tidligere vært på det norske landslaget i Mixed Martial Arts (MMA).

– Selv om vi trener realistisk er det er viktig at de bevarer roen og ikke «mister hodet» i en stresset situasjon, sa Lødøen da vi besøkte Rena og så soldater som kjempet én-mot-én i nærkamp.

Og viste du at leder i BFO Dag Stutlien jobber frivillig i Redningsselskapet? Han har brukt deler av sommeren til å berge folk i Oslofjorden.

Disse sakene og mange flere kan du lese i denne utgaven av Offisersbladet.