Medhold i klagesaker for EFP mot Skatteetaten

Skattedirektoratet konkluderer at det var feil å ilegge tilleggsskatt etter tjeneste i Enhanced Forward Presence i Litauen.

Av: Lars Omberg, forhandlingsleder tariff i BFO (Foto: Forsvaret)

Mange av de utsendte til EFP (Enhanced Forward Presence) i Litauen har krevd redusert skatt som følge av arbeidssted i utlandet.

Grunnet skatteavtalen mellom Norge og Litauen, ble det ikke gitt slik redusert skatt. Ved endringen vedtok imidlertid skattekontoret også tilleggsskatt for mange av de utsendte.

BFO har hele veien ment at det ikke har vært grunnlag for tilleggsskatt, og gikk sammen med NOF for å dekke utgifter til juridisk bistand.

Etter klager og oppfølging av noen konkrete klager på skattekontorets vedtak, har Skattedirektoratet nå på forsommeren gitt medhold i at det ikke skulle være tilleggsskatt.

Dette er lagt til grunn i de sakene der vi har vært direkte involvert, og skal så vidt vi er kjent med gjelde også for alle andre som har klaget.

Hvis det er noen i samme situasjon som har fått tilleggsskatt, men som ikke har klaget, oppfordrer vi til å klage så snart som mulig.